Friday, December 14, 2007

A szegedi Fészek Klubban havonta kerül megrendezésre a Real Lies zenekar szervezésében az ún. Self Powered Night, avagy Zenekarok Éjszakája, amelynek decemberi darabja volt talán az egyik legerősebb.

A szervező csapat indította a sort, hosszú beállás után, kb. 9.30-kor léptek hangszereik mögé (színpad ugyanis nincs a Fészekben), és alapozták meg az est hangulatát. Ezt sikeresen tették, saját felvételeikből szemezgettek, a nem is oly rég megjelent Wulfgang demó anyagát is reprezentáltál a közönségnek, no meg ezek közé befért egy-két feldolgozás is. Egy Incubus nóta is elhangzott, és ha emlékeim nem csalnak, egy Deftones-t is becsempésztek, de legjobban a Tool Forty Six & 2 c. dala sikeredett.

Másodikként játszott a Tiffani, akikről még nem hallottam korábban, de performanszuk mindent bizonyított. Koszos, mocskos sztóner rakkendroll őrület, zseniális kiállással, precíz, és határozott témákkal, lehengerlő előadásmóddal. Sajnos felvételeiket nem ismerem, ezért nem tudok részletesebb leírással szolgálni erről a koncertről. Mindenképp érdemes megnézni őket, ha bárkinek is lehetősége nyílik rá.
Végül az Angertea zárta a bulit. Velük szemben meglehetősen elfogult vagyok, mivel egy nagy kedvencem a magyar bandák között, de azt hiszem minden tekintetben helyt álltak ismét, és mindenki elégedett volt a performanszukkal. A saját számaikat elsősorban a "Rushing Towards The Hateline" című albumukról játszották, ezúttal azonban egy vadonatúj szerzeménnyel is megörvendeztettek bennünket, egy technikás, földhözvágós nótával, kétség nem fér hozzá, zseniális volt. A sajátok mellett tőlük is kaptunk egy Tool interpretációt, az Angertea-repertoár örök kellékét, a Sober-t.
A nagyszerű koncertek után még belefért az ottmaradottaknak egy-két feles, és jóizű beszélgetés; nem elhanyagolható tény, hogy a Fészek Klubbot felújították, korábbi problémákat kiküszöböltek, a pultot a külső helyiségbe helyezték át, így a hangulat és a kényelem is sokat emelkedhetett.
Köszönet a zseniális estéért a szervezőknek, fellépőknek, és nem utolsó sorban a vendégeknek is!

www.reallies.uw.hu
www.angertea.com

0 comments:

Post a Comment