Wednesday, September 26, 2007

A néhai Newborn tagjaiból 2003-ban alakult The Idoru 2006-ban jelentette meg legutóbbi albumát Monologue címmel, két EP és egy nagylemez (Brand New Way, Brand New Situation) után.
A címadó dal egyben a nyitánya, felvezetése a lemeznek, egy másfél perces, instrumentális szerzemény. A When The Morning Comes egy kevésbé erőteljes folytatás, számomra az egész korong leggyengébb felvétele. A Refused Day by Day azonban máris visszazökkenti a hangulatot a megfelelő mederbe, a zene kiteljesedése azonban a 4. és 5. felvétel; a Last Raindrop, melynek kitűnő dallamvezetése kiemeli Andy vokalista képességeit, és a Monochrome, amely valóban a legmegfelelőbb választás volt egy videohoz. A Prison of Dead egy amolyan hardcore punk szösszenet, gyors-lassú ritmusváltásokkal tűzdelve. Az Encounter tartja a színvonalat, különösebb érzelmeket azonban nem ad a lemezhez. Igaz ez a Kill-re és a Shelter of Empty Souls-ra is. A lemezt lezáró The Better One azonban pontosan ezt teszi: az öt perces felvétel első fele lassú és csendes, a keserédes hangulatot éreztető második fele azonban egy reményteljes kijelentést tartalmaz és visz végig.

A Monologue összességében egy nagyon jó anyag lett, mind a vokálok, mind a Maty és Lac alkotta ritmusszekció, illetve Tibi és Big gitárosok tökéletes harmóniában játszanak együtt. Tiszta, és kiforrott hangzás jellemzi az albumot.

0 comments:

Post a Comment