Tuesday, October 16, 2007

Ismét egy zseniális szegedi estén vagyunk túl. Október 13-án a Garaboncziásban került megrendezésre egy három koncertet magába foglaló buli, a fellépők ezúttal a nagymágocsi Angertea, a budapesti Stereochrist, valamint a Zippo, egy olasz sztóner banda voltak.
Túl hosszú elemzésbe ezúttal nem akarok belevágni, a két magyar zenekar minden koncertjén hozza a megszokott magas színvonalat, így volt ez most is. 7 órakor kezdett az Angertea, akik saját számaik (pl. In Between Walls, Interest Song) mellett ismét eljátszották a Tool Sober című felvételét meglehetősen nagy sikerrel.
Utánuk a Zippo lépett fel. Hihetetlen profi, elszállós sztónert játszottak, rengeteg közbeékelt, hosszú, matekos instrumentális résszel. A helyet zsúfolásig töltő nézőközönség szívesen fogadta a produkciót.
Utolsóként lépett fel a Stereochrist. Az ország pszichedelikus doom/stoner bástyája in medias res vágott bele a sűrejébe, és már a legelső felvétellel rendesen megmozgatta a közönséget. A koncert azonban elég csúnyán ért véget...
A hatodik felvételnél járhattak, amikor is elérkezett a 10 óra, ami az est végét jelenti, mivel a környékbeliek igen érzékenyek a kiszűrődő zajokra. A Chemically Ruled c. szám közepén a hely tulajdonosa felszaladt a színpadra, és leintette a zenekart. Ekkor ugyanis már rendőrök álltak a helyszín előtt.
Ilyen esetben persze nincs mit tenni, maradt a jó öreg Winamp, és persze Clutch számok tömkelege, melyek szövegeit a jelenlévők egész serege üvöltözte.
Malőr ide vagy oda: az ősz egyik legnagyobb rákkendroll estje volt ez, és végre valahára elmondhatjuk, hogy valóban tele volt a városszéli borozó vendégekkel.

4 comments:

Anonymous said...

örülök, hogy ilyen jól érezted magad!
sietünk vissza
monosatan
http://thepoweroftheriff.freeblog.hu

Mesif said...

egen, valóban jól éreztem magam... nem tudom te emlékszel-e, de mi egy bő másfél órát dumáltunk is a koncertek után a pultnál!!! :)

Anonymous said...

beszélgettem pár emberrel, te melyikük vagy?:-)
monosatan

Mesif said...

fúúúha, nehéz kérdés.....
a lemezetekről, meg a hátteréről, meg szövegekről dumáltunk, nagyon egyet is értettünk... hülye feketehajú szakállas srác lennék... :D :D
jobban nem tudom leírni

Post a Comment