Sunday, October 7, 2007

PEOPLEWORKSHOP presents DUBSTEP in the city, Szeged 2007 október 5.

helyszín: Fészek Klub

dj-k:
DST (DubPhase, Crater Records, Töréspont, Tilos)
Gumilap ( DubPhase, Töréspont )
Kebab ( Dubphase, Töréspont )
boc ( Forecast Recordings )
Nepali ( StriktBeat'z )
RCH ( StriktBeat'z )


Lezajlott Szegeden az első dubstep party. Habár jó debütálás volt, még nagyon érződött a keresgélő hozzáállás a helyszínt látogatókon.
Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a bulinak a Fészek adott otthont, amely egy vegyes érzelmeket kiváltó hely Szegeden, az elmúlt évek során sokszor nevet is váltott, sőt, ha minden igaz a vezetőség is számtalanszor cserélődött, rengeteg balhét tudhat a háta mögött, de mindezek ellenére még mindig lehet ide szervezni.
Megemlítendő azonban néhány zavaró tényező. Az egyik, hogy a két helyiségből álló Fészek külső terében alig lehet hallani a zenét, azazhogy csak a belső térből kiszűrődő maradványok jutnak el a hallójáratokig, pedig ülőhelyek, asztalok már csak kívül vannak. Ezt egy újabb hangfallal talán meg lehetne oldani. A másik dolog meg pontosan ez: mivel belülről minden asztalt és széket kipakoltak, így sokan már nem tudnak leülni sörükkel/borukkal/stb. (kinek mi...). Persze fejlődést is látni, erre példa a mellékhelyiségek elé felhúzott téglafal, ami valószínűleg a koncertek miatt került oda.
Rátérve azonban az ominózus bulira, a fellépők performanszában egyetelen kivetnivalót találtam. Jelesül azt, hogy túl sok hiphop-ot játszottak. Ez természetes nem áll messze a dubstep, illetve grime műfajoktól, és a közönség nagy része is szívesen fogadta. Nekem viszont sok volt. Igaz, jómagam egy ideje már maximum csak absztrakt hiphop-ot hallgatok, azt sem sokat, de ha ettől eltekintek, akkor is sok időt emésztett fel ez a szett. Valamikor éjfél után indult el a dubstep szett.
Ezzel a résszel persze nem volt semmi baj. A műfaj legnagyobb hazai nevei képviseltették magukat, azok, akik az alig több, mint 5 éves műfaj úttörői kishazánkban. Nagyon jól szóltak a basszus-orientált zenék, a stílus széles spektrumát hallhattuk.
Az említett negatívumoktól eltekintve kellemes érzéssel távoztam a helyszínről. Köszönet a Peopleworkshop-nak, amiért megszervezték, és a fellépőknek magáért a performanszért.
Reméljük lesz folytatás.

www.dubstep.hu

4 comments:

B'rg said...

Na, ez sem volt szénnépromótálva.....

Mesif said...

hát egen.. a buli előtt egy-két nappal plakátolták ki egy pár helyen... én pl. a nyugiban láttam.

B'rg said...

Télleg, a SociYeti mint perka milyen volt? (meehogy egy haverom...)

Mesif said...

hááát jó volt, bár ameddig én ott voltam nem nagyon erőltette a dolgot... csak egy két percre ülte le ütni :)

Post a Comment