Saturday, October 27, 2007

Október 23-án megjelent a Skindred második nagylemeze, Roots Rock Riot címmel.
Az első album, a Babylon sikere ugyan már megalapozta a hírnevet a zenekarnak, és unikumként tartották őket számon, de zeneileg még hiányzott a harmónia műfajok, no meg a zenekar tagjai között.
A most megjelent korong minden ilyesféle űrt betölt, és egy pár kört ráver elődjére. A Roots Rock Riot előnye pontosan az a harmónia, ami eddig hiányzott. Érdekes módon mind a jamaikai zenék (reggae, ragga/dancehall), mind a torzított gitáros angolszász tradíciók (metal, punk) sokkal erőteljesebbek lettek. Nekem különösen az egy-két felvétel elején hallható, a 80-as évek klasszikus dancehall zenéjét idéző betétek tetszenek (ti. riddim-ek; State of Emergency, Rude Boy for Life), a korongot záró dalba becsempészett örökzöld, Tenor Saw Lots of Signs-a pedig egyenesen zseniális (Choices and Decisions).
A Skindred előzménye egyébként a Dub War zenekar volt, melynek három tagja a mostani felállásban is benne van. Míg a Babylon c. korong idejében bátran ki mertem mondani, hogy a Dub War egy sokkal eredetibb csapat volt, az új anyaggal ez már nem ilyen egyértelmű, sőt talán sikerült minden eddigi munkájukat überelni.
Kötelező darab!

www.skindred.com
www.myspace.com/skindred

0 comments:

Post a Comment