Wednesday, October 10, 2007

A címben szereplő három műfaj képviseltette önmagát október 6-án este Szegeden, a Garaboncziásban. A fellépők a Vigyázz Lépcső, a Chupacabra és a Yellow Spots zenekarok voltak.
Az első banda, a bajai Vigyázz Lépcső gyakorlatilag a dózer.hu egyik fele is egyben. Egy nagyon jó crust/hc/punk bandáról van szó, nagyon korrekt koncertet hallhattunk tőlük, a darálós zene bőven tele volt tűzdelve lassú kiállásokkal. Sajnos az első egy-két számról a korai kezdés miatt lemaradtam (ami a Garaboncziásban egyébként szokásos jelenség).
A második zenekar, az ifjú szegedi ska grúp vonzotta talán a legnagyobb közönséget, én azonban róluk inkább nem is írnék semmit; végignéztem a koncertet (amiről egyébiránt kiderült: az utolsó volt), de azt hiszem, elsősorban a frontember produkciója, és az ezt tetőző beszólása, miszerint köszönet a Meztelen Ebédnek (?????), hogy későn kezdtek és ezért ők szívnak, betette nálam a kaput. No Comment.
Az este legnagyobb durranása a Yellow Spots volt, irónikus, hogy ezen már mennyivel kevesebben voltak. A bellezős rákkendroll-t, azazhogy psychobilly-t játszó csapat profi színpadképpel állt ki, és rendesen megmozgatta a közönséget: akik nem az első sorokban őrjöngtek, azok valamivel hátrébb bólogattak, valamint nevettek a dalszövegeken, illetve a frontember zseniális átkötő monológjain. Nagy élmény volt a performanszuk.
Aztán, ahogy már ez is tradíció ezen a helyen, 11 óra körül már alig voltak emberek, akik maradtak, főként ska zenére, PASO demókra, meg rockabilly-re iszogattak, és beszélgettek.
Summa summarum, elsősorban a sárga pöttyöknek (nomeg azért a másik két bandának is) köszönhetően nagyon jó este volt, ilyet még elbírna a szögedi tömeg egyszer-kétszer, efelől nincs kétség!

2 comments:

B'rg said...

Játszottunk? :)

Mesif said...

hááát... ezaz :)
én is csodálkoztam, hogy miről beszél ez a csávó :P

Post a Comment