Wednesday, November 28, 2007

Tegnap este végre ismét Bitangok Éjszakája volt a Jate Klubban, ezúttal a Subscribe lépett fel, ami egyből két koncertet jelent, mivel Guilty Parties néven futó Rage Against The Machine Tribute felállással is játszottak, majd rövid szünet után következtek a saját szerzemények.
Meglepően sokan voltak a klubban, valószínűleg annak köszönhetően, hogy az elmúlt egy év alatt hatalmasra nőtt a Subscribe hírneve, és egyben rajongótábora is (ti. tavaly ősszel is felléptek, akkor a Bitangok 4-en, a Neck Sprain és a VL45 társaságában).
Nem sokkal tíz óra után el is kezdődött a RATM táncház, szokásos hangulatban, mindenki megmozdult, nekem régóta hiányzott egy ilyen pogo, circle pit és miegymás; ezúton is köszönet azoknak, akik részt vettek benne! Érdekes jelenség volt, hogy ezúttal egy gitárral játszották a felvételeket, eredetileg ugyanis ketten szokták pengetni Tom Morello zseniális témáit. Sok klasszikus mellett (Bombtrack, Guerilla Radio, Tire Me, Vietnow, Bullet In The Head, Fistful of Steel, Freedom, no meg Killing In The Name, stb.) megszólalt a kevésbé ismert No Shelter is, ami hivatalos RATM stúdióalbumon nem jelent meg.
10 perc cigi/sör/feles/stb. szünet után folyatatódott az est. Az önálló Subscribe produkció egyben a csapat nem is oly rég megjelent második albumát bemutató koncert volt. Vegyesen játszottak mindkét albumról. Érezhető volt, hogy a régebbi nótákra még azért jobban mozdultak az emberek, a Highfly-t egy emberként üvöltve kérte a nézősereg.
Látványban gazdag, zseniális hangulatú performansz volt, ez vitathatatlan. Ennek ellenére eltántoríthatatlan vagyok attól az állásponttól, hogy az új korong nyomába sem ér elődjének, habár koncerten jól szóltak a felvételek, arról továbbra sem győzött meg, hogy a Stuck Progress To Moon egy jó lemez. Ennek ellenére egy igényes kiadvány, plusz koncert DVD-vel, nagyon olcsón, ez egy szimpatikus dolog, szóval akinek tetszik, annak nem akarom kedvét szegni, és nem is szeretném objektív tényként kezelni a véleményem, így ez nem mérvadó.
Köszönet tehát a zenekarnak, egy kellemes estét hoztak össze, ismét megbizonyosodtunk róla, hogy Bálint egy hülyegyerek, de ez így jó; no és szerencsére, ezen az estén nem zavarták ki az embereket a biztonsági őrök, mint a májusi Bitangok Éjszakáján, valószínűleg most túl sokan voltak hozzá.

2 comments:

óz ír-e? said...

húúha!! én vagyok a leggyorsabb olvasód:P
különben eddig egyezik a véleményünk, de majd én is írok róla blogomban:)

a kérdésem amúgy az lenne, hogy a képek honnan vannak? szeretnék látni sok sok képet az "esetről" :D

folyt. majd. köv. je.

*pogo*

;)

Mesif said...

köszi:)
...képek egy x nevű szegedi partyfotós oldalról vannak, aminek nem akarom ideírni a nevét, de a jate honlapjára is innen szoktak felkerülni a képek, majd ott talán megtekinthetőek lesznek (mellesleg a a képek nagy része csak a pózoló emberkéket mutatja...)

Post a Comment