Wednesday, November 7, 2007

A címben szereplő mondatot maga Maynard James Keenan (Tool/A Perfect Circle) mondta legújabb projektjéről, a Puscifer debütáló albumáról, amely október 30-án jelent meg, "V is for Vagina" címmel.
Ennek, és mindazon vélemények ellenére, miszerint ez az egész csak egy poén, MJK-nek sikerült az utóbbi idők egyik legkreatívabb anyagát leraknia. És ezzel megosztotta a hallgatóságot, amennyire csak lehetett. A visszajelzéseket olvasgatva egy híres online cd bolt honlapján, könnyen összegeztem, hogy van, aki teljesen szívébe zárta az albumot, és megértette, hogy ez nem a Tool, és nem is art-rock, hanem egy olyan vállalkozás, ami újdonságokkal kísérletezik, és közben szórakoztat. (Ismét Maynard-ot idézve: "This is simply a playground for the various voices in my head. Come play with us.")
De közel ugyanennyi olyan vélemény volt, aminek írója a legnagyobb zenei csalódásaként érte meg a Puscifer korongot. Ezeknél a véleményeknél, egy egységes meg nem értést látok. Ám legyen.
Valóban nehezen érthető zene, de már az első hallgatás után utaztat (ráaggatható a trippy kifejezés), de csak akkor, ha a hallgató engedi.
A Puscifer egyébként egy amerikai TV-showban szerepelt legelőször, mint egy jelenet kedvéért kitalált banda, tagokként Maynard és Adam Jones (Tool) voltak megemlítve. Később mégis valóssá vált a név, és az Underworld, illetve Fűrész II filmek soundtrackjén jelent meg Puscifer néven egy-egy szerzemény.
Néhány, a mostani albumon megjelent dal tehát már ismert volt, mint például a The Undertaker, vagy a Rev 22:20.
A legelső video-t pedig a Queen B.-hez forgatták, maga a video azonban nem érdemes említésre sem. Az események, és a kivitelezés is igencsak szegényes.
Az album legjobb felvételei szerintem a Vagina Mine és az Indigo Children című nóták, amelyek a legkiforrottabbak, és zeneileg a legötletesebbek.
Egy hallgatás erejéig minden bizonnyal megéri mindenkinek előkaparni, nekem, félretéve minden elfogultságomat MJK-nel szemben, nagyon tetszik.

www.puscifer.com
puscifer @ myspace

0 comments:

Post a Comment