Saturday, November 3, 2007


Új album a kanadai zenemágustól, Buck 65-tól.

Október 30-tól a boltok polcain (már amelyiken...) a Situation, 17 zseniális felvétellel. Ez az első Buck 65 kiadvány, amely Sage Francis kiadójánál, a Strange Famous Records-nél jelent meg.
Egészen pontosan két év telt el az előző korong, a Secret House Against The World óta, ami akkor egy egészen új hangzásvilágot mutatott be, és messzemenően átlépte a hiphop kereteit. Elsősorban az alapokra érvényes ez (rock, country, jazz/nujazz, stb.).
A Situation azonban egy erős huszárvágással vissza is tért a hiphophoz, mi több, egy egészen új formában, néhol a témákat tekintve is igaz ez (Ho-Boys, Way Back Then). No persze, a megszokott szövegek, az egyedi, utánozhatatlan szóhasználat megmaradt (Rebel, Mr. Noboby).
A lemez villámgyorsan belopta magát a szívembe. Az összes felvétel telitalálat, ha leküzdöm minden elfogultságom, akkor sem tudok lényeges hibát felfedezni benne. Egy apróság, hogy a 2005-ös albumhoz képest kevésbé változatos, de még így is végig élvezhető. Jelenlegi személyes kedvencem a The Beatific c. felvétel, melynek különösen a refrénje fogott meg.
Egy biztos, Buck 65-ot joggal nevezik a hiphop Tom Waits-ének, és ez már nem csak az egyediség és magas színvonal miatt igaz, hanem a hátrahagyott évek, és a kiadott lemezek számát és milyenségét illetően is!

www.buck65.com
www.myspace.com/buck65
www.strangefamousrecords.com

0 comments:

Post a Comment